DozaDePoezie

4 Noiembrie 2013

Concurs de scenarii 2013, Teatrul Național Craiova


CONCURSUL DE SCENARII 2013

I. ORGANIZATORUL CONCURSULUI :

Organizatorii prezentului concurs sunt Asociația “Tinerii lupta împotriva viciilor mileniului III” și Teatrul Național « Marin Sorescu » Craiova

II. PARTICIPANŢI :
Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice cetăţeni români, autori de scenarii de scurt şi lung metraj de ficţiune, cu prioritate

III. TEMA:
LUPTA ÎMPOTRIVA VICIILOR

IV. PERIOADA DE DESFĂŞURARE A CONCURSULUI :
Înscrierile pentru Concursul de Scenarii – Ediţia 2013 urmează a se desfăşura în perioada 10 octombrie – 10 decembrie 2013, urmând ca până la data de 20 decembrie 2013 să fie anunţaţi cei trei finalişti.

V. CONDIŢII DE PARTICIPARE LA CONCURS PRIVITOARE LA SCENARIILE ÎNSCRISE
Pentru a putea participa la Concursul de Scenarii – ediţia 2013, scenariile înscrise trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulate):
– să respecte regulile generale de concepere, scriere şi editare aplicabile în cazul oricărui scenariu. În acest sens, nu vor fi admise în concurs povestiri, scurte scene, povestiri care să conţină numai elemente de dialog fără a avea elemente descriptive a acţiunii respective, scrisori din tema etc.
– să fie originale. Autorul nu se poate înscrie în concurs cu scenarii care sunt fie adaptări fie preluări ale altor scenarii.
– să fie complete.
– să se încadreze în 4-6 pagini.
– să conţină o prezentare a subiectului de maxim o pagină.
– să NU conţină niciun indiciu/referire cu privire la autorul scenariului.
– să fie scrise în limba română

VI. MECANISMUL DE ÎNSCRIERE ŞI DESFĂŞURARE AL CONCURSULUI

Textele de vor trimite pe adresa de e-mail : tnc_marinsorescu@yahoo.com
Sau în format print : str. A.I.Cuza nr. 11 Craiova, Dolj
TNCMS (pentru concurs scenarii)

VII. STABILIREA COMPONENŢEI JURIULUI
Câştigătorii vor fi aleşi de către un juriu formati din specialiși independenți a cărui componenţă va fi stabilită de Organizatori.

VIII. PREMIILE CONCURSULUI
Premiile oferite de către Asociatia “Tinerii lupta impotriva viciilor mileniului III” sunt următoarele:
”Premiul I pentru cel mai bun scenariu” este în valoare de 1000 lei.
”Premiul II pentru cel mai bun scenariu” este în valoare de 800 lei.
”Premiul III pentru cel mai bun scenariu” este în valoare de 600 lei.

În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

SCENARIILE CÂȘTIGĂTOARE VOR FI MONTATE ÎN COLABOARE CU TEATRUL NAȚIONAL « MARIN SORESCU » CRAIOVA

IX. PROTECŢIA DATELOR PERSONALE
a) În conformitate cu prevederile Legii 677/2001 privind protecţia datelor personale, Organizatorul îşi asumă obligaţia de a nu face disponibile în niciun fel datele personale ale participanţilor fără acceptul acestora, dat în condiţiile legii.
b) Numele participanţilor nu vor fi făcute publice, cu excepţia numelor câștigătorilor.

X. PROTECŢIA DREPTURILOR DE AUTOR
a) Organizatorii nu îşi asumă nicio obligaţie în legătură cu protecţia drepturilor de autor în legătură cu scenariile prezentate.
b) Protejarea acestor drepturi de autor asupra scenariilor participante la concurs revine în exclusivitate participanţilor. Participanţii vor fi singurii răspunzători în cazul pretenţiilor de orice natură din partea terţilor cu privire la încălcarea drepturilor de autor şi conexe în legătură cu scenariile înscrise în concurs.

XI. TAXE
Organizatorul nu îşi asumă obligaţia plăţii niciunei taxe şi niciunui impozit, cu excepţia acelor taxe şi impozite stabilite în mod obligatoriu de lege în sarcina sa.

XII. REGULAMENTUL OFICIAL
a) Acest regulament prezintă condiţiile de participare în cadrul Concursului de Scenarii – 2013. Înscrierea în acest concurs înseamnă pentru participanţi aderarea necondiţionată şi irevocabilă la termenii acesteia.

b) Organizatorii nu răspund pentru informaţiile oferite de către candidaţi în vederea înscrierii în concurs decât în limitele verificărilor cu buna credinţă ce le revin spre buna organizare şi desfăşurare a concursului şi spre asigurarea egalităţii în drepturi a participanţilor. Depistarea până la momentul decernării premiilor sau chiar ulterior acesteia, a oricăror încălcări, de către orice participanţi, a condiţiilor de înscriere la concurs, dă dreptul organizatorilor să revoce premiul acordat.

c) Organizatorii garantează respectarea de către organizatori a legislaţiei în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe precum şi cu privire la orice alte drepturi cuvenite candidaţilor, în condiţiile stabilite pentru înscrierea şi participarea la concurs.

d) Prezentul regulament este disponibil în mod gratuit pe pagina de web a organizatorilor : http://www.tineriilupta.ro/ și http://www.tncms.ro/

sursa:
http://www.tncms.ro/noutati.php#news

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: