DozaDePoezie

30 mai 2011

Concursul de proză MARIN PREDA, 2011

Filed under: Concurs,Uncategorized — maskirovka @ 10:36

Concursul va avea două secţiuni: proză scurtă în manuscris-nepublicată şi reevaluarea critică a operei lui Marin Preda.

Concursul se adresează tinerilor prozatori şi critici literari care nu au debutat în volum şi nu au depăşit vârsta de 40 de ani.

Lucrările acestora sunt aşteptate până la data de 31 august pe adresa CJCPCT Teleorman, iar premierea va avea loc în data de 23 septembrie la Siliştea Gumeşti.

Câştigătorii celor două secţiuni ale concursului de proză vor pleca acasă cu premii în bani, cuprinse între 1000 şi 500 de lei, oferite de sponsori, dar şi cu perspective de publicare în cele mai cunoscute reviste literare din ţară.

SURSA
http://www.adevarul.ro/locale/alexandria/Alexandria-Concursul_de_proza_-_Marin_Preda-_se_reia_dupa_opt_ani_0_484151619.html

Pentru informaţii suplimentare vizitează:
http://www.ansamblulburnasul.ro/
E-mail:cjcpctteleorman@yahoo.com

Manuscrisele de proză scurtă trebuie să conțină un număr de 1-3 texte de proză scurtă, de maxim 20 de pagini în total. Manuscrisele de eseuri critice despre Marin Preda trebuie să conțină un număr de 1-2 eseuri critice, de maxim 10 pagini.

Manuscrisele, la secțiunea la care participați, se vor trimite în 5 exemplare, în sistem motto* și alături de un CD cu textele (pentru a facilita publicarea în revistă în eventualitatea unui premiu), pe adresa Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, str. Ion Creangă, nr. 52-54, 140056 – municipiul Alexandria, județul Teleorman, cu menţiunea „pentru concurs”, până la data limită de 31 august 2011, data poștei.

La proză scurtă se vor acorda următoarele premii: Premiul „Marin Preda” şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (în valoare de 1000 lei), lucrările premiate urmând a fi publicate de Revista „Luceafărul de dimineaţă”; Premiul I (în valoare de 700 lei), Premiul al II-lea (în valoare de 600 lei) şi Premiul al III-lea (în valoare de 500 lei), care vor fi, de asemenea, acordate împreună cu premiile unor reviste literare sau de cultură, care urmează să publice ulterior prozele scurte premiate.

La eseuri se vor acorda: Premiul I (în valoare de 700 lei), Premiul al II-lea (în valoare de 600 lei) şi Premiul al III-lea (în valoare de 500 lei) acordate, și ele, împreună cu premiile unor reviste literare sau de cultură, care urmează să publice ulterior eseul premiat.

Relații suplimentare
tel. 0347-804.482

Reclame

Un comentariu »

  1. EXISTA VREO REGULA IN CEEA CE PRIVESTE FORMATUL TEXTULUI????

    Comentariu de GRIGORE VIOLETA — 10 august 2011 @ 14:16 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: