DozaDePoezie

24 Octombrie 2010

Concurs – „Istoria benzii desenate”-, 1001arte şi Editura Vellant

Filed under: Concurs — maskirovka @ 06:00
Tags: , , , ,

Pe 28 octombrie, la Salonul BD (program), editura Vellant şi cei doi autori, Dodo Niţă şi Alexandru Ciubotariu lansează ISTORIA BENZII DESENATE ROMÂNEŞTI (descriere). Peste o sută de ani de BD românesc, 20 de ani de cercetări neobosite, 270 de pagini full color, (format 23×28 cm), trei capitole – Vârsta de Aur (1891-1947), Socialism şi BD (1948-1989) şi Banda Desenată Contemporană (1990-2010).
Valoarea ştiinţifică o lăsăm pentru altă dată, acum ne vom axa asupra unor efecte secundare ale apariţiei cărţii. Enumerăm trei:
1.) nevoia de a aduna prieteni din şcoală la o bere,
2.) un telefon interurban şi o vizită fulger la părinţi în căutarea unor reviste cutezătorii, luminiţa, pif (la noi băieţii primeau pif şi fetele micha)
3.) un apel internaţional în care cineva (care nu are altă vină decât că a crescut în acelaşi cartier) se va trezi în casa lui de peste ocean la o oră imposibilă cu întrebări de genul “ghici cu cine sunt aici?”, “cum care Vasile? Vasile de la I5”, “deci, era un câine albastru cu urechi portocalii care omora extratereştri cu un pistol cu apă, îl ţii minte? Nu ştim cum îl chema, Vasile zice că tu ştii sigur”, “dar motanul ăla cu halat roşu care fuma pipă pe un fotoliu-balansoar?”

Tema concursului: vrem să vă imaginaţi eroi şi supereroi (asta ca să nu amintim hipereroi, ultraeroi şi megaeroi), fiecare cu superultraputerile lor hipermegaspeciale. Şi să scrieţi ceva despre asta (nume, cauza, puteri, costumaţie, băutura sau galaxia preferată). Ar fi drăguţ şi dacă v-aţi aminti de unii care au adus odată pacea pe pământ, au cucerit galaxii, au adunat maculatură sau fier vechi. Până marţi, 26 octombrie.

Răspunsul cel mai convingător va primi cartea oferită de Editura Vellant. Premiile vor ajunge la comentatorii inspiraţi din josul acestei pagini. Cei ce simt că ceea ce au ei de spus depăşeşte spaţiul obişnuit al unui comentariu, sau care ştiu că informaţiile pe care le deţin sunt în măsură să le pună viaţa în pericol, au ca singură variantă trimiterea unui mail către arte@1001arte.ro. Iar cei ce scriu pe propriul blog despre carte, concurs, sau 1001arte, în cazul în care mai există asemenea temerari galanţi, vor fi şi ei premiaţi pe măsură.

aici vă puteţi înscrie:
http://www.1001arte.ro/2010/10/concurs-istoria-benzii-desenate-romanesti/

maskirovka susţine răspunsul dat de „ora25”

„Sanctus Oraţius e eroul meu, este răţoiul cel bocciu, numit şi răţoiul cu knock de argint. Are arginteolă în loc de aureolă şi pentru că i se oxidează repede e mai tot timpul obligat să se lepede de scăldat şi să-şi accepte condiţia de răţoi de uscat. Fiind migrator este expert în detectarea proprietăţilor chimice ale solurilor de pe orice planetă. În loc de labă palmată are lavetă; cu ea lustruieşte de-a lungul peripeţiilor lămpi pline de duh şi bufniţe pline de buh. La gât poartă în permanenţă un lanţ trofic, sub coadă are un port usb cu care acţionează mai ceva ca ionică-mnemonică iar fiecare teacă de pană e umplută cu cerneală antipatică. Întotdeauna poartă-n spate un rucsac cu îngânsac iar după ce omoară monorâme şi broscuţe cu yală, eliberează o măcăneală foarte materială un care inscripţionează pe un capăt de drum Anas Inter Cygnos Sum”

Anunțuri

1 comentariu »

  1. […] Concurs – “Istoria benzii desenate”-, 1001arte şi Editura Vellant Sun Oct 24, 2010 6:00 am Pe 28 octombrie, la Salonul BD (program), editura Vellant şi cei doi autori, Dodo Niţă şi Alexandru Ciubotariu lansează ISTORIA BENZII DESENATE ROMÂNEŞTI (descriere). Peste o sută de ani de BD românesc, 20 de ani de cercetări neobosite, 270 de pagini full color, (format 23×28 cm), trei capitole – Vârsta de Aur (1891-1947), Socialism şi […] […]

    Pingback de Concurs – “Istoria benzii desenate”-, 1001arte şi Editura Vellant - Ziarul toateBlogurile.ro — 24 Octombrie 2010 @ 06:16 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: