DozaDePoezie

31 Martie 2010

K.R.U.G TIMIŞOARA – NOUTĂŢI PRIVIND CONCURSUL

Filed under: Concurs — maskirovka @ 17:55
Tags: , , ,

Vǎ reamintim provocarea lansatǎ de K.R.U.G.Timişoara şi programul activitǎţilor din perioada imediat urmǎtoare:

Înscriere în concurs: prin trimiterea eseelor pe tema concursului la adresa krugtimisoara@yahoo.com ; acestea sunt acceptate pânǎ în data de 02 aprilie 2010, orele 23:59.

Consultarea Opiniei Publice: Din 02 aprilie 2010 pânǎ în data de 08 aprilie 2010, vor avea loc sesiunile de vot on-line pentru cele mai bune trei lucrǎri.

Anunţare câştigǎtori: În 12 aprilie 2010, în cadrul simpozionului K.R.U.G. ce va avea loc la Atelierele Kairos din B-dul Cetǎţii nr. 17/A, vor fi anunţate lucrǎrile câştigǎtoare. De asemenea, vom dezbate împreunǎ materialul primit, vom cita diferite pasaje din eseele primate şi vom savura liniştea pe care literele ne-o aduc într-o ambianţǎ “french”. Vinuri, brânzeturi fine, crackers şi multǎ inspiraţie şi drept liber de exprimare a opiniei…

Surpriza serii: Atât participanţii la concurs cât şi cei prezenţi la simpozion, vor avea parte de o surprizǎ plǎcutǎ: vor vedea lucrǎrile tipǎrile în primul volum de tip “hand-made” – inovaţie pe care K.R.U.G. o aduce pe piaţa internaţionalǎ a graficii volumelor. Aceste volume “hand-made” sau “hand-written” sunt un tip de “cartografiere” a textului. E o surprizǎ care a „copt” în pântecele noastre şi acum prinde glas…
“Grafocǎrţile” hand-made vor fi distribuite gratuit celor ce participǎ la simpozion – bine-înţeles, se pot obţine semnǎturi de la personalitǎţile literare din juriu şi de la invitaţi, cât şi din partea autorilor eseelor.
Nu am dorit ca ideea de grafocarte sǎ creascǎ în umbra numelui unei personalitǎţi literare consacrate. Ideea în sine are un potenţial enorm şi vrem sǎ îi dǎm posibilitatea sǎ îşi creeze singurǎ o staturǎ şi o siluetǎ demnǎ de calibrul ei. De aceea, cei ce compun acest prim volum sunt tinerii amatori, tinerii în care ideea de concurs al literelor rezoneazǎ şi explodeazǎ într-o curgere de fraze. Suntem, în spatele minunatelor noastre haine, simpli oameni. Şi vrem ca bucuria noastrǎ literarǎ sǎ fie simplǎ – şi sa demonstreze ce pot face o mânǎ de tineri care iubesc literele pentru ele însele. De aceea, v-am invitat pe voi toţi, cei ce aveţi plǎcerea de a scrie, sǎ vǎ alǎturaţi nouǎ.

K.R.U.G. crede în excelelţa şi suveranitatea Cuvântului – de aceea, ne jucǎm în mica noastrǎ lǎdiţǎ de nisip cu îmblânzitele cuvinte pe care încǎ nu le-am uitat, în drumul nostru hilar spre copalsul şi dispariţia culturii decadente împotriva cǎreia luptǎm; luptǎm cu gesturi literare şi atitudini lirice; cu „obrǎznicie” şi cuvinte de spus.

Vǎ aşteptǎm!

sursa
http://krugtimisoara.wordpress.com/

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: