DozaDePoezie

3 Martie 2010

Concursul literar Nora Iuga, editia a II-a, Onesti, 2 februarie 2010 – 2 mai 2010

Filed under: Concurs — maskirovka @ 03:10
Tags: ,

După ce am avut un succes neaşteaptat cu prima ediţie a Concursului literar Nora Iuga, ne-am gândit să organizăm şi altceva. Nora Iuga a fost foarte bucuroasă să jurizeze prima ediţie a concursului, iar pentru voi a fost o adevărată provocare. Mulţumim tuturor celor care au participat. George Chiriac şi Centrul de Experienţe Pedagogice şi Culturale din Oneşti condus de prof. Gabriela Gîrmacea s-au gândit să realizeze şi ediţia a II-a a Concursului litera Nora Iuga. De data aceasta regulile sunt noi, mai accesibile.

Concursul literar Nora Iuga, Oneşti, 2 februarie 2010 – 2 mai 2010
Regulament şi precizări necesare:

1. Concursul se desfăşoară în perioada 2 februarie 2010 – 2 mai 2010. Textele primite după data limită nu vor mai fi acceptate în concurs.

2. Concursul se adresează scriitorilor cu vârsta de maximum 35 de ani, indiferent dacă au debutat sau nu. Daca au debutat in volum, autorii trebuie sa trimita cate 3 exemplare din acesta. Adresa pe care vor fi trimise cele 3 volume este mai jos, la punctul 7.

3. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: poezie şi proză scurtă, fără tematică (aşa cum a fost la prima ediţie). Participnatii pot trimite texte pentru ambele sectiuni. Se vor trimite 4 poezii (fiecare poezie sa nu depaseasca 3 pagini A4) si / sau 2 proze scurte (fiecare proza scurta sa nu depaseasca 5 pagini A4).

4. Textele vor fi editate în Word, caractere Corbel, litera de mărimea de 16, şi vor fi scrise cu diacritice.

5. Textele vor fi trimise cu sistem motto prin e-mail la adresa: haisafurampepeni@yahoo.com. Textele vor fi însotiţe de o fişă de participare care va conţine câteva date personale: nume şi prenume, adresa, telefon, vârsta, o fotografie de rezoluţie mare, motto, e-mail, etc. Mottoul trebuie sa apara pe fiecare pagina din concurs.

6. Taxa de participare este de 20 lei pentru fiecare secţiune în parte. Dacă participaţi şi la poezie şi la proză scurtă, taxa de participare este de 30 lei.

7. Banii vor fi trimişi prin mandat poştal pe adresa: Colegiul Naţional “Grigore Moisil”, Strada Tineretului, nr. 14, Oneşti, judeţul Bacău. Pe mandatul poştal există o rubrică numită “Loc pentru corespondenţă”. Această rubrică va fi completată cu menţiunea “Pentru Concursul literar Nora Iuga”. Întrebaţi la ghişeu cum se completează corect mandatul poştal şi rugaţi să verifice corectitudinea acestuia.

8. După ce trimiteţi banii, veţi primi confirmare de la noi. Aşadar, adăugaţi id-ul de messenger al lui George Chiriac: haisafurampepeni

9. Premiile vor fi anunţate ulterior, în funcţie de banii strânşi. Vor fi premii în bani: premiul I, premiul II, premiul III la fiecare secţiune. Noi speram sa ajungem la:
Premiul I – 1200 lei
Premiul II – 800 lei
Premiul III – 500 lei.
Pentru fiecare secţiune se vor anunţa câte 10 nominalizaţi, care vor fi invitaţi la Oneşti la premiere.

10. Juriul va fi alcătuit din 3 scriitori. Numele scriitorilor din juriu va fi precizat mai târziu pe blogul concursului.

11. Premierea va avea loc la Oneşti, la sfârşitul lunii iulie. Câştigătorii vor fi invitaţi la un festival de 2-3 zile în care vom organiza lansări de carte, lecturi publice, workshop cu scriitori care au jurizat si alte manifestari culturale, etc. Data exactă a premierii va fi precizată ulterior.

12. Nerespectarea regulamentului duce la excluderea textelor din concurs.

13. Dacă trimiteţi texte pentru concurs adăugaţi pe mess id-ul haisafurampepeni, pentru eventuale stiri, informatii, etc.

George Chiriac & Gabriela Girmacea

Sursa: http://concursulnoraiuga.wordpress.com/2010/02/02/concursul-literar-nora-iuga-editia-a-ii-a-onesti-2-februarie-2010-2-iulie-2010/

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: